Wat is de behandeltijd?

De behandeltijd (consult) bestaat uit 2 delen:


1. De contacttijd: de tijd die u aanwezig bent op de praktijk , 

bij huisbezoek 

of videoconsult/telefonisch consult en e-mailconsult(per kwartier)


2. Individueel Dieetvoorschrift: de tijd die de diëtist besteed aan het analyseren van voedingskundige, diëtistische en medische gegevens, het zo nodig berekenen van de voeding en het samenstellen van een persoonlijk dieetadvies


De totale consult tijd wordt afgerond op kwartieren.


Wat wordt in rekening gebracht?

  • gesprekstijd
  • individueel dieetadvies, ook bij aanpassing van het advies bij vervolgconsulten

Hoelang duurt een consult?

  •  Voor het eerste gesprek wordt 45- 60 minuten de tijd voor u genomen. De totale behandeltijd wordt 75 of 90 minuten, afhankelijk van de benodigde werkzaamheden na het gesprek. 
  • Een vervolg consult is doorgaans 20-25 minuten. De totale  behandeltijd wordt 30 minuten. Ook de vervolgconsulten daarna zijn over het algemeen totaal 30 minuten.
  • Een kort consult is ook mogelijk, bijvoorbeeld om even te wegen, tot totaal 15 minuten. 
  • Indien aanpassing van het individueel dieetvoorschrift nodig is, worden extra kosten in rekening gebracht. Hieronder valt ook het boekje 'Voedings- en Leefstijlboek'. 

Let op: Voor de ketenzorg gelden afwijkende voorwaarden. 

  • Een intake gesprek voor de ketenzorg in Bodegraven is maximaal 45 minuten. 
  • Een vervolgconsult 25 minuten.
  • Een kort consult 15 minuten.

Deze zorg valt onder de huisartsenzorg en wordt niet rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd, maar via de huisartsenzorg. Het eigen risico is hier NIET van toepassing. Binnen de ketenzorg zijn er afspraken over de vergoeding gemaakt, u wordt geïnformeerd tijdens het eerste consult. 


Wilt u meer weten over de vergoeding van de kosten? Klik dan hieronder op de knop. 

Directe Toegankelijkheid Dietetiek

Directe Toegankelijkheid Diëtetiek

Deze praktijk is direct toegankelijk. Wat betekent dat? U kunt zonder tussenkomst van een arts een afspraak maken. De diëtisten zijn speciaal opgeleid om dit te mogen doen. De intake is dan iets anders, dan met een verwijsbrief. U krijgt eerst een screening, waarbij vragen worden gesteld over uw gezondheid, medicijnen, klachten, e.d. Aan de hand daarvan wordt bepaald of de dieetbehandeling kan starten of dat er wordt geadviseerd naar de huisarts te gaan voor zo nodig nader onderzoek. Dit noem je rode vlaggen. Dit is om te voorkomen, dat er iets medisch aan de hand zou zijn, zonder dat u het weet. Het is belangrijk om het advies daar op aan te passen. Indien u het advies krijgt, naar de huisarts te gaan, wordt meestal al gestart met het dieetadvies, zodat u alvast aan de slag kunt gaan. 

De huisarts krijgt altijd een rapportage, als u zonder verwijsbriefje komt. Heeft u hiertegen bezwaar, dan kunt u dat kenbaar maken. 



Share by: