Hoe werkt een bezoek aan de diëtist? 

Met een verwijzing naar de 
diëtist

Uw arts of praktijkondersteuner heeft u verwezen naar mijn praktijk. Hoe gaat een gesprek?
Samen met u kijken we wat u wilt, wat is uw doel, wat wilt u bereiken. En wat verwacht u van het gesprek? Ik ga van uw hulpvraag uit. Welke onderwerpen wilt u bespreken?
We kijken naar uw gezondheid, gebruik van medicijnen, leefsituatie, leefstijl enz. Het gaat niet alleen om voeding, maar veel meer. Want hoe houd je het vol? Hoe kan je veranderen? 
Simpelweg een lijstje volgen helpt niet voldoende en is vaak maar tijdelijk. Als diëtist ben ik gespecialiseerd in gedragsverandering en help ik u bij het volhouden en haalbare doelen te stellen. 
De gesprekken worden vergoed door de basisverzekering of uit de ketenzorg, lees hieronder verder voor alle informatie. 
Een verwijsbrief krijgt u meestal digitaal, de huisarts of praktijkondersteuner verstuurt deze naar de praktijk. Ik heb dan de belangrijkste gegevens, zoals een diagnose, vraagstelling aan de diëtist, medicatie en bloeduitslagen. Belangrijk om u een juist en goed advies te kunnen geven. 
Stap voor stap naar het beste resultaat, een blijvende verandering en blijvende verbetering van de gezondheid. 
Na een eerste consult, maken we vervolgafspraken. Hoe lang en hoe vaak is afhankelijk wat u zelf wilt en noodzakelijk om uw doel te bereiken. 
U kunt rekenen op een praktisch advies, wat voor u haalbaar is, in uw leefsituatie. 
Kijk bij afvallen en specialisaties wat ik als diëtist voor u kan betekenen. 

Meer info..

Zonder verwijzing naar de diëtist 

Meer info..
Zonder verwijsbrief van een arts kan je een afspraak maken. Tijdens het eerste gesprek bespreken we de vragen en klachten. We bespreken de hulpvraag, gezondheid, gebruik van medicijnen en leefstijl. Dit heet een screening. Daarna gaan we verder met een eerste consult.
Signaleer ik rode vlaggen, dan verwijs ik naar de huisarts. Dit is verplicht. Rode vlaggen wil zeggen, dat ik het vermoeden heb van een gezondheidsprobleem, waar de huisarts naar moet kijken. Zijn er bijvoorbeeld vermoeidheidsklachten, komt er diabetes in de familie voor of hart en vaatziekten? Dan kan er een risico zijn dat je dit ook te hebt zonder het te weten.
Er zijn twee uitzonderingen: voor kinderen vraag ik altijd een verwijsbrief mee te brengen. Ook voor de ketenzorg: heeft u Diabetes, hart/vaatziekten en/of COPD en komt u voor controle bij de praktijkondersteuner en maakt u gebruik van de ketenzorg? Dan maakt de praktijkondersteuner een verwijzing. De kosten worden dan vergoed uit de ketenzorg (huisartsenzorg) zonder eigen risico. 
Share by: